Vandaag tekenden DONG Energy en Siemens een overeenkomst met het Belgische GeoSea waarin staat dat GeoSea 100 % eigenaar wordt van A2SEA. A2SEA blijft actief vanuit Denemarken voor het onderhoud en de installatie van offshore windturbines.

Download PDF

A2SEA overgenomen door GeoSea

7 juli 2017
Baggerwerken, milieu, offshore & infra

DONG Energy en Siemens waren sinds 2009 eigenaar van A2SEA, toen beide bedrijven hun positie op de offshore windmarkt moesten verstevigen. Beide bedrijven rekenen A2SEA echter niet meer tot hun kernactiviteiten. De desinvestering was dus een natuurlijke evolutie.

De Belgische onderneming GeoSea is actief in complexe waterbouwprojecten en behoort tot de DEME Group, wereldleider in gespecialiseerde domeinen zoals baggerwerken, waterbouwkunde en milieusanering.

"We zijn verheugd dat we een nieuwe eigenaar hebben gevonden voor A2SEA,” aldus Thomas Dalsgaard, Executive Vice President van DONG Energy en Chairman van A2SEA. “A2SEA is een pionier in de sector en één van de toonaangevende spelers op de markt voor de installatie van offshore windturbines. Een bedrijf dat offshore windturbines installeert, valt echter niet onder onze kernactiviteiten. Daarom gingen we op zoek naar een nieuwe eigenaar."

Thomas Dalsgaard gaat verder: "Ik heb er alle vertrouwen in dat A2SEA in goede handen zal zijn bij de nieuwe eigenaar. GeoSea kan bijdragen tot de aanhoudend stabiele bedrijfsresultaten van A2SEA en de verdere positieve ontwikkeling van deze installateur van offshore windturbines mogelijk maken. Gelet op zijn toonaangevende knowhow en staat van dienst inzake installaties, verwachten we dat A2SEA een belangrijke toeleverancier zal blijven voor de toekomstige projecten van DONG Energy. Deze transactie zal daar niets aan veranderen,"besluit Thomas Dalsgaard. Luc Vandenbulcke, Managing Director GeoSea: “De activiteiten van A2SEA vormen een sterke en passende aanvulling op de activiteiten van GeoSea. Samen zijn we uitstekend geplaatst om een breder scala van geïntegreerde diensten en oplossingen aan te bieden aan klanten in de markt van offshore windenergie. Wij blijven voortbouwen op de bestaande klantenrelaties en garant staan voor een veilige en betrouwbare oplevering van huidige en toekomstige projecten. Met de overname van A2SEA krijgen we er ook een groep van hoogopgeleide en gespecialiseerde medewerkers bij.”

De transactie, die nog wacht op goedkeuring van de autoriteiten, zou in het derde kwartaal van 2017 voltooid moeten zijn.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:
Vicky Cosemans
Head of Communications van DEME Group 
cosemans.vicky@deme-group.com 
T: +32 3 250 59 22 
M: +32 496 588 645