DEME heeft een belangrijk contract in Zuid-Amerika binnengehaald voor het verdiepen en onderhoudsbaggeren van het Canal Martín García. Het kanaal bevindt zich tussen Uruguay en Argentinië, in het noordelijk deel van het 50 km brede estuarium van de Rio de la Plata. Het contract voor 5 jaar heeft een totale waarde van ongeveer 110 miljoen euro voor de 50/50-joint venture met Royal Boskalis Westminster N.V. Het wordt naar verwachting in de komende weken ondertekend.

Download PDF

Contract voor verdieping en onderhoudsbaggeren van Canal Martín García tussen Uruguay en Argentinië toegekend aan joint venture met DEME

5 december 2017
Baggerwerken, milieu, offshore & infra

Het Canal Martín García is sterk blootgesteld aan sedimentatie en is de belangrijkste toegang tot de op een na grootste haven van Uruguay, Nueva Palmira, en de Rio Uruguay. Het belangrijkste doel van het baggerprogramma is om het kanaal te verdiepen en vervolgens een diepte van 34 voet te behouden gedurende de contractperiode. Na deze werken volgt een programma voor onderhoudsbaggerwerken gedurende 4 jaar om deze diepte van 34 voet te behouden.

Klimaatfactoren zoals El Niño hebben een impact op het volume sedimentafzettingen in de Rio de la Plata en het Canal Martín García. Dit complexe natuurverschijnsel vergt een zorgvuldige engineering en planning om de schepen te allen tijde een veilige doortocht te garanderen. Het totale uit te baggeren volume hangt af van het volume sedimenten dat elk jaar in het kanaal wordt afgezet. Verschillende sleephopperzuigers en een kraanponton worden voor het project ingezet.

Het verdiepen en onderhoud van het Canal Martín García is essentieel voor de regionale en internationale economische ontwikkeling omdat het een betere en veiligere toegang tot de bovenstroomse havens langs de Rio Uruguay en de Paraná garandeert en de logistieke kosten voor de import en export van goederen en grondstoffen vermindert. DEME heeft in het begin van de jaren 1990 deelgenomen aan de aanleg van het Canal Martín García.

De baggeractiviteiten starten volgens planning in maart 2018.

Voor bijkomende informatie:
Vicky Cosemans 
DEME Communications
cosemans.vicky@deme-group.com 
+32 3 250 59 22