Het in Taiwan gevestigde CSBC-DEME Wind Engineering (CDWE) en Zhong Neng Wind Power Corporation Preparatory Office hebben twee contracten ondertekend voor het offshore windmolenpark Zhong Neng. Deze contracten omvatten het transport en de installatie van funderingen, naast een Preferred Bidder Agreement (PBA) voor het transport en de installatie van turbines.

Download PDF

CSBC-DEME Wind Engineering tekent contracten voor offshore windmolenpark Zhong Neng in Taiwan

6 november 2019
Baggerwerken, milieu, offshore & infra

Het offshore windmolenpark Zhong Neng, ontwikkeld door China Steel Corporation en goed voor 300 MW, zou in 2024 klaar moeten zijn. Voor de implementatie van het lokalisatiebeleid, vereist door de Taiwanese overheid, werkte Zhong Neng Wind Power Corporation Preparatory Office nauw samen met CDWE, om de lokale inbreng te maximaliseren. China Steel Corporation stelt alles in het werk om te investeren in de lokale productie van windmolenonderdelen en de bouw van stalen structuren.

CDWE is een joint venture van CSBC en DEME Offshore in Taiwan. In mei 2019 ondertekende CDWE een Preferred Bidder Agreement voor het transport en de installatie van windturbinegenerators voor het offshore windmolenpark Changfang-Xidao van CIP. Onlangs ondertekende CDWE ook een Preferred Supplier Agreement met Hai Long Offshore Wind voor een grootschalig Balance of Plant-project.

De twee contracten die vandaag werden ondertekend, vormen een nieuwe mijlpaal in de diversificatiestrategie van CDWE en zijn rol als pionier en drijvende kracht achter de lokalisatie van offshore windmolenparken, door verder bij te dragen tot het Taiwanese potentieel inzake hernieuwbare energie.

Over DEME

DEME is wereldleider in de zeer gespecialiseerde domeinen van baggerwerken, waterbouwkunde en milieusanering. Het bedrijf kan bogen op meer dan 140 jaar kennis en ervaring en heeft in de loop van zijn geschiedenis als koploper in innovatie en nieuwe technologieën altijd een baanbrekende aanpak gehanteerd.

DEME’s visie is erop gericht te werken aan een duurzame toekomst door oplossingen aan te bieden voor wereldwijde uitdagingen: de stijgende zeespiegel, een groeiende bevolking, vermindering van CO2-emissies, vervuilde rivieren en bodems en de schaarste van natuurlijke hulpbronnen. De activiteiten van DEME vinden hun oorsprong in de kernactiviteit baggerwerken, maar de portefeuille is in de loop der jaren sterk gediversifieerd, met onder meer baggerwerken en landwinning, oplossingen voor de offshore energiemarkt, onderzeese oplossingen en milieuoplossingen.

DEME heeft zijn wortels in België, maar is sterk aanwezig op alle zeeën en continenten van de wereld en is het actief in meer dan 90 landen. Het bedrijf kan rekenen op 5.200 hoogopgeleide professionals over de hele wereld. Met een veelzijdige en moderne vloot van meer dan 100 schepen, gesteund door een breed gamma hulpuitrustingen, kan het bedrijf oplossingen bieden voor zelfs de meest complexe projecten.

DEME realiseerde in 2018 een omzet van 2,65 miljard euro.

Bijkomende informatie:  
Vicky Cosemans – Head of Communications DEME Group
cosemans.vicky@deme-group.com - +32 3 250 59 22 or +32 496 588 645
www.deme-group.com