DEC

Zwijndrecht, 7 september 2015 - Begin 2015 plaatste DEC, de milieudochter van de DEME Groep, een bestelling voor vijf hybride graafmachines. De eerste van deze machines werd zonet geleverd op de site van de NMBS te Gentbrugge, waar DEC in opdracht van de NMBS een sanering uitvoert. De oude werkplaats waar vroeger treinen werden hersteld, werd volledig afgebroken en momenteel wordt de site ontbost om vervolgens de verontreinigde grond uit te graven en af te voeren voor externe verwerking.

Download PDF

DEC (DEME Groep) neemt 5 hybride graafmachines in gebruik

15 september 2015
Baggerwerken, milieu, offshore & infra

Innovatieve hybride machine

DEC bestelde vijf innovatieve ZH210 Hybride graafmachines voor de uitvoering van saneringswerken. De ZH210LC-5 graafmachine is de eerste van een nieuwe generatie Hitachi-graafmachines en biedt energiebesparende prestaties, zonder in te boeten op kracht, snelheid en bedieningsgemak. Dankzij de flexibele combinatie van een bewezen hydraulische motor en een elektrische zwenkmotor biedt de ZH210LC-5 een hoge efficiënte en een soepele zwenkbediening. Het TRIAS HX-systeem verlaagt het brandstofverbruik en de CO2 uitstoot met 31 procent.
 

CO2 reductie

Voor de DEME Groep behoren een lager energieverbruik en een lagere CO2-uitstoot tot de bedrijfsdoelstellingen. DEME wil veel efficiënter omspringen met haar energieverbruik en streeft tegen 2022 naar efficiëntieverbetering van 7% t.o.v. 2011. DEME behaalde ook reeds het hoogste niveau 5 op de CO2 prestatieladder. De CO2 prestatieladder is een instrument dat bedrijven helpt bij het reduceren van CO2. De bestelling van deze vijf hybride graafmachines past binnen de maatregelen die DEME neemt binnen de vooropgestelde efficiëntieverbetering.

“Als specialist op gebied van bodemsanering, slibverwerking en grondwaterzuivering gaan we steeds maximaal voor duurzame technieken en oplossingen. Het gebruik van energiezuinige machines ligt dan ook volledig in lijn met onze bedrijfsfilosofie,” bevestigt Dirk Ponnet, Algemeen Directeur DEC. 

Voor meer informatie:
Marleen Vanhecke
Head of Communication DEME Group
M + 32 486 49 01 09
vanhecke.marleen@deme-group.com

Dirk Ponnet
Algemeen Directeur DEC
+ 32 3 250 56 87
ponnet.dirk@deme-group.com