Het Belgische bedrijf DEME Environmental Contractors (DEC), dat behoort tot de DEMEgroep, en het Noorse bedrijf Veidekke Entreprenør AS hebben een samenwerkingsverband opgericht en een overeenkomst gesloten om in Valløy, in de buurt van Tønsberg (Noorwegen) een historisch verontreinigde raffinaderijsite te saneren in opdracht van Esso Norge AS. Het contract wordt begroot op NOK 470 miljoen (circa 55 miljoen EUR).

Download PDF

DEC en Veidekke saneren historisch verontreinigde site voor ESSO Norge AS

16 juli 2015
Baggerwerken, milieu, offshore & infra

De joint-venturevennootschap is geregistreerd onder de naam JV VEIDEC ANS.

“DEC, dat kan bogen op jarenlange deskundigheid en ervaring in nationale en internationale projecten, kijkt er alvast naar uit om de uitdagingen van dit project conform de strengste veiligheids- en milieunormen tot een goed einde te brengen in samenwerking met Veidekke, onze lokale partner. Door ons deze overeenkomst te gunnen heeft de klant de deskundigheid en kernwaarden van DEC en Veidekke erkend en naar waarde geschat, en daar zijn we trots op,” aldus Sven Mollet, General Manager Export bij DEC.

“Dit wordt het grootste milieuproject waaraan Veidekke tot nog toe heeft meegewerkt. Door onze milieu-ervaring, ervaring als bouwbedrijf en lokale kennis te combineren met DEC’s internationale saneringsdeskundigheid zijn we in staat milieutechnische en financieel haalbare oplossingen te ontwikkelen en aan te bieden, die de strenge verwachtingen op het gebied van veiligheid, kwaliteit en milieu van ESSO Norge inlossen,” aldus Tore Frogner van Veidekke.

In oktober 2015 wordt met het werk gestart. De voltooiing is gepland voor het tweede kwartaal van 2019.

Sven Mollet, General Manager Export DEC, tel. +32 3 250 53 24, mollet.sven@deme-group.com
Siegfried D’Haene, Sector Manager Oil & Gas, tel. +32 475 86 57 60, dhaene.siegfried@deme-group.com
Hendrik Nollet, Project Manager DEC, tel. +32 477 93 93 64, nollet.hendrik@deme-group.com
Ann Wittemans, Communication manager DEME, tel. +32 3 210 67 94, wittemans.ann@deme-goup.com