ZWIJNDRECHT (BE) – BREMEN (DE) | GeoSea, DEME’s divisie voor complexe maritieme infrastructuurwerken en Siemens hebben een EPCI funderingscontract getekend voor het Duitse offshore windpark Hohe See. Het nieuwe contract bevestigt Duitsland als een belangrijke markt voor de Belgische bagger-, milieu- en waterbouwkundige groep na de recente overname van de offshore activa én het personeel van Hochtief, DEME’s vroegere lokale partner. 

Download PDF

DEME en Siemens tekenen EPCI funderingscontract voor offshore windpark Hohe See

24 februari 2016
Baggerwerken, milieu, offshore & infra

Het offshore windpark Hohe See (eigendom van EnBW) ligt op ca. 90 km ten noorden van het eiland Borkum in de Duitse Noordzee. Het project beslaat een oppervlakte van 40 vierkante kilometer en heeft een waterdiepte tot 39 meter. Met een totaal geïnstalleerd vermogen van 497 MW is Hohe See momenteel het grootste geplande offshore windpark in Duitsland.

GeoSea’s EPCI funderingscontract met Siemens omvat het ontwerp, de bouw én installatie van 71 funderingen bestaande uit een monopile en een transitiestuk.

DEME heeft in Duitsland een lange staat van dienst voor de bouw van maritieme infrastructuur die teruggaat tot 1968 (via dochteronderneming Nordsee Nassbagger und Tiefbau GMBH in Bremen) en is één van de pioniersbedrijven voor de ontwikkeling van offshore windenergie in zowat heel Europa.

Christopher Iwens, Algemeen Directeur DEME Duitsland: “Het afsluiten van dit contract is een grote verwezenlijking en bekrachtigt onze aanwezigheid in Duitsland. De voorbereidende werken voor het offshore windpark Hohe See zullen opgevolgd worden door ons lokaal team van specialisten vanuit het nieuwe Duitse hoofdkantoor in Bremen. In mei 2015 heeft DEME de offshore activa én het personeel overgenomen van haar vroegere Duitse partner Hochtief Offshore Solutions. DEME zet haar lokale recruteringscampagne voort”.

Na een reeks succesvol uitgevoerde opdrachten voor andere offshore windprojecten in Duitsland (Nordsee One, Godewind, EnBW Baltic II, Borkum Riffgrund ‘1’, Amrumbank, Alpha Ventus en Borkum West II) is het nieuwe contract een bekrachtiging van het klantenvertrouwen in de deskundigheid van GeoSea dat gebaseerd is op een combinatie van innovatie, kennis en ondernemerschap.

Voor meer info:
Marleen Vanhecke
Communications DEME Group
M + 32 486 49 01 09
vanhecke.marleen@deme-group.com