Een consortium rond de Belgische groep DEME, gespecialiseerd in baggeren, milieuen haveninfrastructuur, de Franse bouwgroep Eiffage en dochteronderneming van Eiffage RMT Clemessy kreeg een contract ter waarde van 47 miljoen euro toegewezen voor de uitbreiding van de Freetown Terminal in Sierra Leone. 

Download PDF

DEME krijgt contract toegewezen voor uitbreidingsproject Freetown Terminal in Sierra Leone

5 september 2016
Baggerwerken, milieu, offshore & infra

DEME zal instaan voor de grondverbetering, het opspuiten en verdichten van de nieuwe terminal , alsook voor het uitdiepen van de huidige en toekomstige containerligplaatsen. Tijdens de verschillende bouwfasen van dit EPC-contract worden gespecialiseerde baggertuigen ingezet.

De Freetown Terminal, die wordt beheerd door de Franse groep Bolloré Transport & Logistics, ondergaat een uitbreiding waarvoor een nieuwe, 270 meter lange kade moet worden gebouwd voor schepen met een diepgang van 13 meter. De Bolloré-groep is van plan de totale capaciteit van de containerterminal op te trekken tot 750 000 TEU’s. De werken gingen onlangs van start en zouden in augustus 2018 voltooid zijn.

Steven Poppe, Area Director Afrika DEME: “DEME werkt al meer dan 50 jaar in Afrika en handhaaft een sterke aanwezigheid op het vlak van baggeren en landwinning over het hele continent. We zijn bijzonder verheugd dat we ons eerste project in Sierra Leone hebben binnengehaald en slaan met genoegen de handen in elkaar met Eiffage en RMT Clemessy voor de verdere ontwikkeling van de Freetown Terminal.” 

Voor meer informatie:
Vicky Cosemans
DEME Communications
+32 3 250 59 22