De activiteiten van GeoSea, Tideway, A2Sea en EverSea zijn de voorbije tien jaar sterk gegroeid in een snel veranderende offshore-energiemarkt. Vandaag zetten we een nieuwe stap in het kader van onze ambitie om onze olie-, gas- en hernieuwbare energieklanten het meest complete aanbod oplossingen en diensten te bieden.

Download PDF

DEME Offshore biedt het meest complete aanbod voor offshore olie-, gas- en hernieuwbare energieklanten

20 februari 2019
Baggerwerken, milieu, offshore & infra

De activiteiten van onze dochterondernemingen GeoSea, Tideway, A2Sea en EverSea worden in de activiteitenlijn DEME Offshore geïntegreerd. Door al onze offshoreactiviteiten, expertise en capaciteiten in een flexibele organisatie samen te brengen zullen we nog beter kunnen inspelen op de toekomstige verwachtingen van onze klanten.

Voor hernieuwbare energieklanten biedt DEME Offshore flexibele oplossingen op maat, van transport en installatie van funderingen/turbines, kabelinstallatie en operationele en onderhoudsactiviteiten tot en met volledige EPCI-contracten (Engineering, Procurement, Construction and Installation). Bart De Poorter wordt General Manager van de activiteiten hernieuwbare energie van DEME Offshore.

Voor olie & gas- en andere offshoreklanten levert DEME Offshore diensten zoals de aanleg van aanlandingen en offshore civiele werken, steenstortwerken, zware hijswerken, onderzeese constructies, installatie van ‘umbilicals’, en de installatie en ontmanteling van offshore platformen. Lucas Bols wordt General Manager van de olie & gas- en andere offshoregerelateerde activiteiten.

Hugo Bouvy werd benoemd tot Managing Director van DEME Offshore.

“We beschouwen de transformatie van de energiemarkt als een mooie opportuniteit", zegt Luc Vandenbulcke, CEO van DEME. “We zijn ervan overtuigd dat DEME Offshore, dankzij het bundelen van krachten en expertise gecombineerd met onze ultramoderne vloot, een unieke positie zal innemen om onze klanten te ondersteunen om hun ambities in de offshore olie-, gas- en hernieuwbare energiesector waar te maken."

Over DEME
DEME, de Belgische bagger-, waterbouw- en milieugroep, is een internationale marktleider in complexe waterbouwwerken. 

Dankzij zijn organische groei is DEME, dat kan bogen op ruim 140 jaar ervaring en knowhow, nu ook actief in verscheidene aanverwante sectoren, zoals de financiering van waterbouw- en milieuprojecten, de uitvoering van complexe EPC-gerelateerde waterbouwprojecten waaronder civieltechnische werken, de ontwikkeling en bouw van projecten rond hernieuwbare energie, dienstverlening voor de olie-, gas- en energiesector, sanering en recyclage van vervuilde grond en slib, het oogsten van natuurlijke rijkdommen in de zee, enz.

Zijn geïntegreerde bedrijfsstructuur maakt van DEME een sterke aanbieder van totaaloplossingen voor zijn klanten. DEME beschikt over een ultramoderne, hightech en veelzijdige vloot.

De DEME Group telt 5.200 medewerkers over de hele wereld en boekte in 2017 een omzet van 2,37 miljard euro.  

Voor bijkomende informatie: 
Vicky Cosemans – Head of Communications DEME Group
cosemans.vicky@deme-group.com - +32 3 250 59 22 or +32 496 588 645
www.deme-group.com