9.316 MW aan hernieuwbare energie geïnstalleerd, voldoende om elektriciteit te leveren aan maar liefst 9,3 miljoen gezinnen, oftewel bijna twee keer de hoeveelheid die jaarlijks nodig is om elk Belgisch huishouden van groene stroom te voorzien

DEME Offshore rondt kaap van 2.200 geïnstalleerde turbines

22 januari 2020
Baggerwerken, milieu, offshore & infra

DEME Offshore heeft een opmerkelijke mijlpaal bereikt met de installatie van de 2.200ste turbine! De turbine van 7 MW werd door het offshore installatieschip ‘Sea Installer’ geïnstalleerd op het 714 MW offshore windpark East Anglia ONE in het VK.

Als pionier in de sector heeft DEME Offshore een ongeëvenaard palmares opgebouwd wat betreft installaties van offshore turbines. De eerste turbines, met een capaciteit van 1,5 MW, werden al in 2000 geïnstalleerd op het offshore windpark Utgrunden in de Baltische Zee in Zweden, dat goed was voor 10,5 MW. Sindsdien installeerden we turbines van allerlei soorten en maten op 45 verschillende windparkprojecten in Europa en China.

De 2.200 turbines hebben samen een capaciteit van 9.316 MW aan hernieuwbare energie. Dat is genoeg om ongeveer 9,3 miljoen huishoudens van stroom te voorzien, oftewel bijna twee keer de hoeveelheid die jaarlijks nodig is om elk Belgisch huishouden van groene stroom te voorzien.

“We zijn er trots op dat we onze 2.200ste turbine hebben geïnstalleerd. We willen onze crew en projectteams feliciteren en bedanken voor hun bijdrage aan het behalen van deze opmerkelijke mijlpaal. Ik wil ook graag onze klanten en onderaannemers bedanken voor hun support en vertrouwen”, zegt Michael Glavind, Business Unit Director bij DEME Offshore. “Dankzij onze ervaring met deze installaties – in uiteenlopende weersomstandigheden en op verschillende soorten zeebodems – beschikken we over een onovertroffen expertise waar we uit kunnen putten voor elk toekomstig offshore windproject. We kunnen deze expertise ook gebruiken om de markt te leiden als ontwikkelaar van innovatieve ontwerpen voor installatiemateriaal.”

In de loop van de komende maanden zal DEME Offshore met het offshore installatieschip ‘Apollo’ de installatie van turbines uitvoeren voor het Belgische offshore windpark SeaMade, en met ‘Sea Installer’ en ‘Sea Challenger’ op het Nederlandse Borssele 1 & 2.

Over DEME

DEME is wereldleider in de zeer gespecialiseerde domeinen van baggerwerken, waterbouwkunde en milieusanering. Het bedrijf kan bogen op meer dan 140 jaar kennis en ervaring en heeft in de loop van zijn geschiedenis als koploper in innovatie en nieuwe technologieën altijd een baanbrekende aanpak gehanteerd.

DEME’s visie is erop gericht te werken aan een duurzame toekomst door oplossingen aan te bieden voor wereldwijde uitdagingen: de stijgende zeespiegel, een groeiende bevolking, vermindering van CO2-emissies, vervuilde rivieren en bodems en de schaarste van natuurlijke hulpbronnen. De activiteiten van DEME vinden hun oorsprong in de kernactiviteit baggerwerken, maar de portefeuille is in de loop der jaren sterk gediversifieerd, met onder meer baggerwerken en landwinning, oplossingen voor de offshore energiemarkt, onderzeese oplossingen en milieuoplossingen.

DEME heeft zijn wortels in België, maar is sterk aanwezig op alle zeeën en continenten van de wereld en is actief in meer dan 90 landen. Het bedrijf kan rekenen op 5.200 hoogopgeleide professionals over de hele wereld. Met een veelzijdige en moderne vloot van meer dan 100 schepen, gesteund door een breed gamma hulpuitrustingen, kan het bedrijf oplossingen bieden voor zelfs de meest complexe projecten.

DEME realiseerde in 2018 een omzet van 2,65 miljard euro. www.deme-group.com

Media contactpersoon DEME:

Vicky Cosemans, Head of Communications DEME Group
cosemans.vicky@deme-group.com
M: +32 496 588 645 - T: +32 3 250 59 22