DEME Offshore heeft een belangrijk contract binnengehaald voor het transport en de installatie van 165 funderingen voor het offshore windpark Hornsea Two van Ørsted in het VK. Daarnaast kreeg DEME Offshore ook het contract toegewezen voor het transport en de installatie van de turbines in het windmolenpark.

Download PDF

DEME Offshore sleept belangrijk contract in de wacht voor de installatie van funderingen en turbines voor Hornsea Two

16 mei 2019
Baggerwerken, milieu, offshore & infra

Hornsea Two zal een capaciteit hebben van 1.4 GW en ligt ongeveer 89 km voor de kust van Yorkshire. Het windpark zal meer dan 1,3 miljoen woningen per jaar voorzien van elektriciteit. Het windpark grenst aan de noordelijke en westelijke rand van het Hornsea One-windpark, waarvoor DEME Offshore eveneens funderings-, turbine- en exportkabelwerken heeft uitgevoerd.

DEME Offshore zal de 165 monopijlerfunderingen transporteren en installeren en de erosiebescherming aanbrengen. De monopijlers en transitiestukken zullen worden geïnstalleerd door het nieuwe DP3 offshore installatieschip ‘Orion’, dat tegen het einde van het jaar de vloot versterkt. Het nieuwe vlaggenschip beschikt over een ongeëvenaarde combinatie van een uitzonderlijk hoog transport- en laadvermogen en een kraan met een hijsvermogen van 5.000 ton.

DEME Offshore zal ook installatieschepen inzetten voor het transport en de installatie van 165 Siemens Gamesa 8,4 MW-turbines in het windpark. De turbine-installatie zal worden uitgevoerd met de offshore installatieschepen ‘Sea Challenger’ en ‘Sea Installer’. De installatie moet begin 2022 voltooid zijn.

De contractwaarde bedraagt meer dan 200 miljoen euro.

Bart De Poorter, General Manager DEME Offshore: “We zijn uitermate tevreden met deze belangrijke opdracht van Ørsted, die nogmaals een erkenning is van ons aanzienlijke trackrecord en onze technische expertise voor de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor de offshore windindustrie. We kijken er naar uit om met Ørsted samen te werken en onze gezamenlijke expertise in te zetten om dit grote project succesvol en veilig uit te voeren."

 

Over DEME

DEME is een wereldleider op het gebied van baggeren, waterbouw en milieuwerken. Het bedrijf kan voortbouwen op meer dan 140 jaar knowhow en ervaring en onderscheid zich door een baanbrekende aanpak en innovatieve, nieuwe technologieën.

DEME heeft de ambitie te werken aan een duurzame toekomst door oplossingen te bieden voor wereldwijde uitdagingen: de stijgende zeespiegel, de groei van de wereldbevolking, de vermindering van CO2-uitstoot, vervuilde rivieren en bodem, en de schaarste aan grondstoffen. Hoewel de activiteiten van DEME begonnen met de kernactiviteit baggeren is de portfolio in de afgelopen decennia aanzienlijk gediversifieerd, met ondermeer baggeren en landwinning, oplossingen voor de offshore-energiemarkt, maritiem civiele werken en milieuoplossingen.

Hoewel DEME zijn wortels heeft in België, heeft het bedrijf een sterke aanwezigheid uitgebouwd op alle zeeën en continenten en is het actief in meer dan 90 landen. DEME kan rekenen op 5.200 hoogopgeleide professionals over de hele wereld. Met een veelzijdige en moderne vloot van meer dan 100 schepen, ondersteund door een groot eigen materieelpark, kan het bedrijf oplossingen bieden voor de meest complexe projecten.

In 2018 realiseerde DEME een omzet van 2,65 miljard euro.

Bijkomende informatie:  
Vicky Cosemans – Head of Communications DEME Group
cosemans.vicky@deme-group.com - +32 3 250 59 22 or +32 496 588 645
www.deme-group.com