Tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van het IADC, die onlangs plaatsvond in Cascais, Portugal, kwam DEME als winnaar uit de bus bij de jaarlijkse uitreiking van de IADC Safety Award. DEME mocht deze prijs in ontvangst nemen voor het initiatief van de “verbeterde verzamelplaats bij noodsituaties aan boord” van het jack-up vaartuig ‘Neptune’. 

Download PDF

DEME wint IADC Safety Award 2016

26 september 2016
Baggerwerken, milieu, offshore & infra

Elk jaar zet IADC (International Association of Dredging Companies) één van haar leden in de bloemetjes voor uitstekende resultaten op het vlak van veiligheid. Met de Safety Award wil IADC haar leden aansporen om veiligheid op de werkplek te verbeteren. Ook wil IADC bedrijven die sterk begaan zijn met veiligheid belonen.

De IADC Safety Award 2016 voor de “verbeterde verzamelplaats bij noodsituaties aan boord” van het jack-up vaartuig ‘Neptune’ werd overhandigd aan Lieven Durt, Director QHSE-S bij DEME, en Luc Vandenbulcke, Managing Director van GeoSea, op de jaarlijkse algemene vergadering van IADC die onlangs plaatsvond in Cascais, Portugal. De ‘Neptune’ wordt ingezet door GeoSea, de dochteronderneming van DEME die gespecialiseerd is in complexe offshore waterbouwprojecten.

De verzamelplaats aan boord van de ‘Neptune’ werd verbeterd door genummerde cirkels op het dek te schilderen. Dit zorgt voor efficiëntere reacties bij oefeningen en noodsituaties, waarbij men snel kan zien hoeveel mensen er reeds op de verzamelplaats staan en hoeveel er nog ontbreken, en zelfs wie de ontbrekende personen zijn. Deze verbeterde verzamelplaats kan makkelijk en goedkoop worden toegepast op alle vaartuigen (wat schilderwerk volstaat).

Lieven Durt, Director QHSE-S bij DEME, legt uit: “Het idee kwam van kapitein Dirk Pauwels van de ‘Neptune’. Het initiatief won ook al de DEME Innovation Award en wordt nu ingevoerd op onze volledige vloot. Dit is een fantastische erkenning van het leiderschap van de kapitein en zal collega’s motiveren om veiligheid op een even creatieve en aantrekkelijke wijze te promoten. Daarom beschouwen wij de IADC Safety Award niet enkel als een beloning voor de inspanning van de bemanning van dit schip, maar ook voor het volledige bedrijf.

Voor bijkomende informatie:
Vicky Cosemans
DEME Communications
+32 3 250 59 22
cosemans.vicky@deme-group.com