DEME en COSCO Shipping, de grootste scheepvaartmaatschappij ter wereld, hebben de handen in elkaar geslagen in een unieke joint venture. Het doel: offshore windenergie ontwikkelen in China. DEME’s DP2-hefeiland ‘Goliath’ wordt ingezet voor de eerste offshore windprojecten die de joint venture zal realiseren.

Download PDF

DP2-hefeiland ‘Goliath’ zet koers naar China voor eerste offshore windprojecten

30 mei 2017
Baggerwerken, milieu, offshore & infra

In de haven van Vlissingen werd ‘Goliath’ aan boord van COSCO’s halfafzinkbare zwareladingsschip ‘Kang Sheng Kou’ geladen. Het schip zet koers naar COSCO’s scheepswerf nabij Shanghai, waar het enkele laatste aanpassingen ondergaat voor het begint aan de installatie van de eerste offshore windprojecten aan de oostkust van China.

Het ontwikkelen van offshore windenergie kadert binnen de Chinese klimaatvisie op en -strategie voor het ontwikkelen van hernieuwbare energie. Die zitten vervat in het 13de vijfjarenplan dat China’s centrale overheid uitgaf voor sociale en economische ontwikkeling. China heeft tot doel de geïnstalleerde capaciteit voor offshore windenergie significant uit te breiden tegen 2020.

Alain Bernard, directeur en CEO van DEME Group: “Dankzij onze uitgebreide ervaring met de ontwikkeling, de constructie en het onderhoud van offshore windparken, kan DEME COSCO Shipping ondersteunen in zijn ambities een belangrijke speler te worden in dit marktsegment. DEME is een toonaangevend bedrijf op het vlak van hernieuwbare offshore energie. Dit is voor ons de kans bij uitstek om de ervaring die we opdeden tijdens projecten in Europa en in onze Belgische ook in Chinain te zetten.” 

Vorige week huldigden DEME en COSCO Shipping hun joint venture-kantoor in Guangzhou, China ook officieel in.

Voor bijkomende informatie:
Vicky Cosemans 
DEME Communications 
+32 3 250 59 22