GeoSea, de geotechnische en offshore solutions specialist binnen de DEME Group, heeft zopas het merendeel van de aandelen (72,5 %) van G-tec verworven.

Download PDF

GeoSea neemt meerderheidsbelang in G-tec

7 november 2017
Baggerwerken, milieu, offshore & infra

GeoSea, de geotechnische en offshore solutions specialist binnen de DEME Group, heeft zopas het merendeel van de aandelen (72,5 %) van G-tec verworven. Het in Milmort, nabij Luik, (België) gevestigde bedrijf is gespecialiseerd in offshore geotechnisch en geologisch onderzoek , geofysisch en milieugerelateerd marien onderzoek en diepzee engineering services. De andere aandelen zijn eigendom van de Waalse gewestelijke investeringsmaatschappij, SRIW (Sociéte Régionale d’Investissement de Wallonie).

G-tec werd in 1993 opgericht vanuit de universiteit en stelt momenteel meer dan 40 hooggekwalificeerde medewerkers tewerk. De onderneming bezit ook het unieke geotechnische offshore onderzoeksschip ‘Omalius’.

G-tec heeft een geconsolideerde jaaromzet van ongeveer 20 miljoen € en is actief in het segment van offshore hernieuwbare energie, olie & gas, civieltechnische werken en offshore mijnbouw. De gespecialiseerde activiteiten en know-how van G-tec vormen een strategische aanvulling waardoor de DEME Group zijn dienstenaanbod verder kan versterken op het gebied van offshore hernieuwbare energie, olie & gas, civieltechnische engineering en offshore mijnbouw. De geotechnische studies van GeoSea’s hefplatformen maken reeds deel uit van het aanbod. Bovendien nam DEME enkele jaren geleden een concessie over van G-tec in de Stille Oceaan voor de exploratie van mangaanknollen. GeoSea verwacht niet dat de transactie een grote impact zal hebben op zijn resultaten. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Vicky Cosemans
Head of Communications DEME Group
cosemans.vicky@deme-group.com 
T: +32 3 250 59 22