GeoSea, de waterbouwspecialist van DEME Group, zal turbinefunderingen ontwerpen, bouwen en installeren voor het EnBW offshore windpark Hohe See, waarbij GeoSea de EPCI-partner van Siemens is. Dit partnerschap stelt Siemens in staat om offshore windturbines inclusief funderingen aan te bieden aan EnBW.

Download PDF

GeoSea ontwerpt, bouwt en installeert turbinefunderingen voor offshore windpark Hohe See van EnBW in Duitsland

21 februari 2017
Baggerwerken, milieu, offshore & infra

De certificering van het ontwerp voor de funderingen van de monopile en het transitiestuk werd eind 2016 behaald, de bouw is voorzien in 2017 en de offshore installatie moet plaatsvinden in 2018.

Het offshore windpark Hohe See van EnBW ligt op ca. 90 km ten noorden van het eiland Borkum in de Duitse Noordzee. Het project beslaat een oppervlakte van 40 vierkante kilometer en heeft een waterdiepte tot 39 meter. Hohe See zal een totaal geïnstalleerd vermogen hebben van 497 MW en 71 SWT-7.0-154- turbines van Siemens tellen. Het windpark zal zo’n 560 000 huishoudens van energie voorzien en ongeveer 1,5 miljoen ton CO2 per jaar besparen.

Financial close voor Hohe See werd aangekondigd op 17 februari 2017.

DEME heeft in Duitsland een lange staat van dienst voor de bouw van maritieme infrastructuur en is één van de pioniersbedrijven voor de ontwikkeling van offshore windenergie in zowat heel Europa.

Christopher Iwens, General Manager DEME German Subsidiaries: “Onze lokale aanwezigheid is belangrijk gebleken om onze relaties met onze Duitse partners te versterken. Dit contract bestendigt de continuïteit van onze projectvooruitzichten en wordt – net als het offshore project Merkur – beheerd door ons plaatselijke projectteam van deskundigen uit onze regionale kantoren in Bremen”.

Na een reeks succesvolle deelnames aan andere offshore-windprojecten in Duitsland (Nordsee One, Godewind, EnBW Baltic II, Borkum Riffgrund ‘1’, Amrumbank, Alpha Ventus en Borkum West II) is het Hohe See-contract een bekrachtiging van het klantenvertrouwen in de deskundigheid van GeoSea die gebaseerd is op een combinatie van kennis, ondernemerschap en hightechcapaciteiten.

Voor bijkomende informatie:
Vicky Cosemans
DEME Communications
+32 3 250 59 22 
cosemans.vicky@deme-group.com