Op 31 augustus 2017 rondde GeoSea met succes de overname van A2SEA van DONG Energy en Siemens af. Voor deze transactie, die tijdig werd afgerond, werden alle nodige regelgevende goedkeuringen bekomen.

Download PDF

GeoSea rondt overname van A2SEA af

1 september 2017
Baggerwerken, milieu, offshore & infra

De overname werd oorspronkelijk aangekondigd op 7 juli 2017.

A2SEA, dat in Denemarken is gevestigd, is gespecialiseerd in offshore windturbine-installaties. Het bedrijf telt ongeveer 160 werknemers en exploiteert de offshore installatieschepen ‘Sea Challenger’ en ‘Sea Installer’. De activiteiten van A2SEA zijn een sterke aanvulling op de activiteiten van GeoSea. De gecombineerde organisatie zal goed gepositioneerd zijn om een ruimere waaier van geïntegreerde diensten en oplossingen te verstrekken aan offshore windenergieklanten.

A2SEA rondde onlangs de installatie van turbines op de Burbo Bank Extension af en momenteel installeert het bedrijf turbines voor de Dudgeon Offshore Wind Farm en Race Bank Offshore Wind Farm. Toekomstige projecten zijn o.a. de installatie van turbines op de Arkona OWF, Hornsea Project One, Horns Rev 3 en East Anglia ONE. GeoSea zal blijven voortbouwen op de bestaande klantenrelaties en voor een veilige en betrouwbare oplevering van huidige en toekomstige projecten zorgen.