Op 3 oktober 2019 voltooide het installatieschip ‘Sea Challenger’ en de crew van DEME Offshore de installatie van 174 SWT-7.0 MW turbines voor Hornsea One, het grootste offshore windmolenpark ter wereld.

Installatie van turbines voltooid voor offshore windmolenpark Hornsea One

4 oktober 2019
Baggerwerken, milieu, offshore & infra

“Ik ben erg trots te kunnen aankondigen dat DEME Offshore samen met onze klant en collega’s van Ørsted, Siemens Gamesa Renewable Energy en Fred. Olsen Wind Carrier, de installatie van de turbines voor het offshore windmolenpark Hornsea One afgerond heeft. Ik wil het hele team achter de operatie van harte bedanken en feliciteren voor hun uitstekende veiligheidsprestaties en vlotte projectuitvoering”, zegt Michael Glavind, Business Unit Director bij DEME Offshore.

Aan boord van het schip is Master Jack Amtsbiller ook erg tevreden over het project: “Het was een fantastische ervaring voor ons om mee te kunnen bouwen aan het grootste windmolenpark ter wereld. We begonnen het project in februari 2019 en installeerden de laatste turbine op 3 oktober 2019. De bouw van Hornsea One is een volgende stap naar een groenere toekomst, niet alleen voor ons, maar ook voor de volgende generaties. Het was een genoegen om nauw samen te werken met Ørsted en Siemens Gamesa Renewable Energy. We hebben aan boord van de ‘Sea Challenger’ als één hecht team samengewerkt hoewel we met drie verschillende bedrijven het project uitvoerden.”

Ørsted bezit 50% van het 1.218 MW offshore windmolenpark Hornsea One en heeft in 2018 50% verkocht aan Global Infrastructure Partners (GIP). Het windmolenpark bevindt zich 120 km voor de kust van Yorkshire en wanneer het volledig operationeel is, zal het ruim een miljoen gezinnen van hernieuwbare energie voorzien.

Over DEME

DEME is wereldleider in de zeer gespecialiseerde domeinen van baggerwerken, waterbouwkunde en milieusanering. Het bedrijf kan bogen op meer dan 140 jaar kennis en ervaring en heeft in de loop van zijn geschiedenis als koploper in innovatie en nieuwe technologieën altijd een baanbrekende aanpak gehanteerd.

DEME’s visie is erop gericht te werken aan een duurzame toekomst door oplossingen aan te bieden voor wereldwijde uitdagingen: de stijgende zeespiegel, een groeiende bevolking, vermindering van CO2-emissies, vervuilde rivieren en bodems en de schaarste van natuurlijke hulpbronnen. De activiteiten van DEME vinden hun oorsprong in de kernactiviteit baggerwerken, maar de portefeuille is in de loop der jaren sterk gediversifieerd, met onder meer baggerwerken en landwinning, oplossingen voor de offshore energiemarkt, onderzeese oplossingen en milieuoplossingen.

DEME heeft zijn wortels in België, maar is sterk aanwezig op alle zeeën en continenten van de wereld en is het actief in meer dan 90 landen. Het bedrijf kan rekenen op 5.200 hoogopgeleide professionals over de hele wereld. Met een veelzijdige en moderne vloot van meer dan 100 schepen, gesteund door een breed gamma hulpuitrustingen, kan het bedrijf oplossingen bieden voor zelfs de meest complexe projecten.

DEME realiseerde in 2018 een omzet van 2,65 miljard euro.

Bijkomende informatie:  
Vicky Cosemans – Head of Communications DEME Group
cosemans.vicky@deme-group.com - +32 3 250 59 22 or +32 496 588 645
www.deme-group.com