DEME Offshore boekt grote vooruitgang bij de installatie van pinpalen voor het windmolenpark Moray East in het Verenigd Koninkrijk. In mei 2019 begonnen de offshore werkzaamheden met het installatieschip ‘Apollo’. Met 156 pinpalen van de in totaal 309 die nu geïnstalleerd zijn, zijn de werken halfweg. De pinpalen maken deel uit van de jacket-funderingen waarop later de turbines zullen worden geplaatst.

Download PDF

Installatiewerken pinpalen voor offshore windmolenpark Moray East zijn halfweg

9 september 2019
Baggerwerken, milieu, offshore & infra

Dankzij een zorgvuldige aanpak en planning in combinatie met doordachte onshore, logistieke operaties in Invergordon, konden de pinpalen vlot naar hun bestemming worden gebracht en op hun plaats worden geïnstalleerd. Het gebruik van de gepatenteerde paalsjabloon van DEME Offshore, geïntegreerd in de hefpoten van de ‘Apollo’, maakte een hoge positienauwkeurigheid mogelijk.
Afhankelijk van de weers- en andere operationele omstandigheden hoopt DEME Offshore tegen eind 2019 klaar te zijn met de overige installatiewerken van de pinpalen, zodat de jacket-funderingen in 2020 kunnen worden geplaatst.

Bart De Poorter, General Manager bij DEME Offshore, benadrukt: “Dat we halfweg zijn is niet alleen een belangrijke mijlpaal voor DEME Offshore, maar benadrukt ook de nauwe samenwerking tussen alle betrokkenen. Zo’n complex en uitdagend project is enkel mogelijk door de goede samenwerking met onze lokale partners en toeleveranciers. Samen boeken we grote vooruitgang en zullen we blijven focussen op een veilige en tijdige installatie van de pinpalen.”

Over DEME

DEME is wereldleider in de zeer gespecialiseerde domeinen van baggerwerken, waterbouwkunde en milieusanering. Het bedrijf kan bogen op meer dan 140 jaar kennis en ervaring en heeft in de loop van zijn geschiedenis als koploper in innovatie en nieuwe technologieën altijd een baanbrekende aanpak gehanteerd.

DEME’s visie is erop gericht te werken aan een duurzame toekomst door oplossingen aan te bieden voor wereldwijde uitdagingen: de stijgende zeespiegel, een groeiende bevolking, vermindering van CO2-emissies, vervuilde rivieren en bodems en de schaarste van natuurlijke hulpbronnen. De activiteiten van DEME vinden hun oorsprong in de kernactiviteit baggerwerken, maar de portefeuille is in de loop der jaren sterk gediversifieerd, met onder meer baggerwerken en landwinning, oplossingen voor de offshore energiemarkt, onderzeese oplossingen en milieuoplossingen.

DEME heeft zijn wortels in België, maar is sterk aanwezig op alle zeeën en continenten van de wereld en is het actief in meer dan 90 landen. Het bedrijf kan rekenen op 5.200 hoogopgeleide professionals over de hele wereld. Met een veelzijdige en moderne vloot van meer dan 100 schepen, gesteund door een breed gamma hulpuitrustingen, kan het bedrijf oplossingen bieden voor zelfs de meest complexe projecten.

DEME realiseerde in 2018 een omzet van 2,65 miljard euro.

Bijkomende informatie:  
Vicky Cosemans – Head of Communications DEME Group
cosemans.vicky@deme-group.com - +32 3 250 59 22 or +32 496 588 645
www.deme-group.com