GeoSea, de specialist in complexe offshore engineeringprojecten van DEME, kreeg zopas een contract voor het transport en de installatie van 90 windturbinegeneratoren voor het offshore windturbinepark Triton Knoll in het Verenigd Koninkrijk. 

 

Download PDF

Offshore windturbinepark Triton Knoll kiest GeoSea voor transport en installatie van turbines

2 november 2017
Baggerwerken, milieu, offshore & infra

GeoSea zal 90 exemplaren van de toonaangevende MHI Vestas-windturbinegeneratoren van 9,5 MW installeren in het windturbinepark langs de oostkust van het Verenigd Koninkrijk, dat goed is voor 860 MW. GeoSea zal de werken starten in het eerste trimester van 2021. Het contract omvat het ontwerp en de productie van de zeevasten- en tagline-systemen, evenals het transport en de installatie van de 90 turbines met een diameter van 164 meter.

GeoSea heeft een uitstekende reputatie op het gebied van offshore windturbineprojecten in het Verenigd Koninkrijk en werkte reeds mee aan de projecten Westermost Rough, Kentish Flats Extension, Race Bank en Galloper.

Het offshore windturbinepark Triton Knoll van Innogy zal als een van de eerste de MHI Vestas’ V164- turbines installeren en gebruiken. Die turbines van 9,5 MW zijn volgens de leverancier de krachtigste en efficiëntste turbines op de markt.

Jan Klaassen, Manager Business Unit Offshore Renewables bij GeoSea: “De samenwerkingsbenadering van Triton Knoll tijdens het aanbestedingsproces en de toonaangevende positie van GeoSea in het leveren van hypergeavanceerde totaaloplossingen voor de offshore windsector hebben bijgedragen tot de duurzame, lage energiekost van het project. GeoSea zal samenwerken met Triton Knoll om met Britse leveranciers te onderhandelen en de Britse inhoud te maximaliseren.”

Triton Knoll is een offshore windturbinepark van ongeveer 860 MW aan de oostkust van het Verenigd Koninkrijk en is eigendom van Innogy Renewables UK Ltd (innogy). Verwacht wordt dat het project een kapitaalinvestering van ongeveer 2 miljard pond zal vergen in de vereiste Britse energieinfrastructuur, waardoor Britse klanten zullen kunnen genieten van een van de goedkoopste energieproducties op de markt.

Het project evolueert nu verder naar een financiële investeringsbeslissing, die er wellicht in 2018 komt. Kort daarna zal de onshore-constructie van start gaan, terwijl de offshore-constructie in 2020 zal worden opgestart. Het windturbinepark zal reeds halfweg het eerste kwartaal van 2021 energie kunnen opwekken met de inbedrijfstelling die naar verwachting in 2021 van start gaat.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Vicky Cosemans
Head of Communications DEME Group
cosemans.vicky@deme-group.com
T: +32 3 250 59 22