Op 21 februari 2019 werd DEME's nieuwste zelfvarende DP2 hefvaartuig Apollo officieel gedoopt in de haven van Zeebrugge, België. De ceremonie werd uitgevoerd door Olympisch-, Wereld- en Europees kampioene zevenkamp Nafi Thiam.

Download PDF

Olympisch-, Wereld- en Europees kampioene zevenkamp Nafi Thiam doopt zelfvarend DP2 hefvaartuig ‘Apollo’

21 februari 2019
Baggerwerken, milieu, offshore & infra

Een bijzonder kenmerk van de Apollo zijn de uitzonderlijk lange vakwerkpoten van 106,8 m waardoor het schip in diepten tot 65 m kan werken. De Apollo beschikt ook over een ‘leg-encircling’ kraan van 800 ton. Het schip heeft een breed, ruim dek met een vrije oppervlakte van 2.000 m² en een draagvermogen van 15 t/m².

"We zijn echt vereerd dat zevenkampster Nafi Thiam meter is van ons nieuwste schip", zegt Hugo Bouvy, Managing Director van DEME Offshore. "De verschillende disciplines van de zevenkamp stellen hoge eisen aan de kracht, het uithoudingsvermogen en de veelzijdigheid van een atleet. Die eigenschappen zien we ook in het schip en de bemanning van ‘Apollo’. Dit veelzijdige vaartuig zal worden ingezet in de offshore windindustrie, maar zal ook worden gebruikt voor de installatie en ontmanteling van platformen voor de olie- en gasindustrie.

Honderden mensen volgden het evenement via de livestream van DEME op Facebook en Instagram. Een groep geselecteerde studenten kan het schip bezoeken en de bemanning ontmoeten tijdens een jobdag na de doopceremonie.

Het orderboek voor 'Apollo' is goed gevuld met uiteenlopende projecten, zowel in de offshore hernieuwbare energie als de olie- en gasmarkt. Het schip gaat nu voorbereidende heiwerken uitvoeren in het offshore windmolenpark Moray East in het Verenigd Koninkrijk.

 

 

 

Over DEME

DEME, de Belgische bagger-, waterbouw- en milieugroep, is een internationale marktleider in complexe waterbouwwerken.

Dankzij zijn organische groei is DEME, dat kan bogen op ruim 140 jaar ervaring en knowhow, nu ook actief in verscheidene aanverwante sectoren, zoals de financiering van waterbouw- en milieuprojecten, de uitvoering van complexe EPC-gerelateerde waterbouwprojecten waaronder civieltechnische werken, de ontwikkeling en bouw van projecten rond hernieuwbare energie, dienstverlening voor de olie-, gas- en energiesector, sanering en recyclage van vervuilde grond en slib, het oogsten van natuurlijke rijkdommen in de zee, enz.

Zijn geïntegreerde bedrijfsstructuur maakt van DEME een sterke aanbieder van totaaloplossingen voor zijn klanten. DEME beschikt over een ultramoderne, hightech en veelzijdige vloot.

De DEME Group telt 5.200 medewerkers over de hele wereld en boekte in 2017 een omzet van 2,37 miljard euro.

Voor bijkomende informatie: 

Vicky Cosemans – Head of Communications DEME Group
cosemans.vicky@deme-group.com - +32 3 250 59 22 or +32 496 588 645
www.deme-group.com