Ongeval aan boord van het offshore installatieschip ‘Orion 1’

2 mei 2020
Baggerwerken, milieu, offshore & infra

Aan boord van het offshore installatieschip ‘Orion 1’ is vandaag een ernstig ongeval gebeurd naar aanleiding van en tijdens laadtesten met de kraan. Het schip is in aanbouw en eigendom van COSCO (QIDONG) OFFSHORE CO., LTD. Het schip ligt aangemeerd aan de kade op de Liebherr-scheepswerf in Rostock, waar de kraan verschillende laadtesten ondergaat.

Naar verluidt, hebben enkele personen lichte verwondingen opgelopen.

Het schip is verwacht in de tweede helft van mei 2020 geleverd te worden aan DEME NV.

De kraan heeft aanzienlijke schade opgelopen, terwijl schade aan de kraan en het schip in de komende dagen en weken zal worden onderzocht.

Over DEME
DEME is wereldleider in de zeer gespecialiseerde domeinen van baggerwerken, oplossingen voor de offshore energie-industrie en inframariene en milieuwerken. Het bedrijf kan bogen op meer dan 140 jaar kennis en ervaring en heeft in de loop van zijn geschiedenis als koploper in innovatie en nieuwe technologieën altijd een baanbrekende aanpak gehanteerd.

DEME’s visie is erop gericht te werken aan een duurzame toekomst door oplossingen aan te bieden voor wereldwijde uitdagingen: de stijgende zeespiegel, een groeiende bevolking, vermindering van CO2-emissies, vervuilde rivieren en bodems en de schaarste aan mineralen.

DEME heeft zijn wortels in België, maar is sterk aanwezig op alle zeeën en continenten van de wereld en is actief in meer dan 90 landen. Het bedrijf kan rekenen op 5.200 hoogopgeleide professionals over de hele wereld. Met een veelzijdige en moderne vloot van meer dan 100 schepen, gesteund door een breed gamma hulpuitrustingen, kan het bedrijf oplossingen bieden voor zelfs de meest complexe projecten.
 

Contact:
Vicky Cosemans, Head of Communications DEME Group
cosemans.vicky@deme-group.com T: +32 496 588 645