Purazur, een filiaal van de DEME Groep gespecialiseerd in waterzuivering, bouwt een nieuwe waterzuiveringsinstallatie voor het chemiebedrijf Borealis in Kallo, België. Purazur staat in voor het ontwerp, de constructie en indienstname van de nieuwe installatie. 

Download PDF

Purazur bouwt nieuwe waterzuiveringsinstallatie voor chemiebedrijf Borealis

28 augustus 2017
Baggerwerken, milieu, offshore & infra

Het gaat om de uitbreiding van de bestaande waterzuiveringsinstallatie bij de vestiging van Borealis in Kallo. Door het verder verstrengen van de wetgeving en de lozingsnormen dient de waterzuiveringsinstallatie te worden aangepast. Purazur kon een compact ontwerp uitwerken dat kan worden ingepast in de beperkte oppervlakte van de bestaande productiefaciliteit. Het ontwerp en de off-site constructie van de installatie start in 2017, de installatie dient opgeleverd te worden in mei 2018.

Met Purazur kan Borealis rekenen op een sterke partner met uitgebreide ervaring in het ontwerpen, bouwen en exploiteren van waterzuiveringsinstallaties voor industrieel afvalwater.

"Na verschillende besprekingen werd Purazur als meest geschikte kandidaat geselecteerd omwille van hun grote focus op veiligheid en kwaliteit. Omdat zij de nodige technische kennis hebben en de voorgestelde lay-out van de afvalwaterinstallatie minder complex en betrouwbaarder is, zijn we met hen in zee gegaan voor dit project ," aldus Johan Van Grootel, Location Leader Borealis Antwerpen & Kallo.

Over Purazur
Purazur, de specialist in waterzuivering binnen de DEME Groep, spitst zich toe op de hoogtechnologische zuivering van industrieel en huishoudelijk afvalwater, percolaatwater van stortplaatsen en verontreinigd grondwater. Purazur biedt Design, Build, Finance en O&M contracten, alsook consulting & optimalisatiestudies aan, op maat van de klant. 

Voor bijkomende informatie:
Vicky Cosemans
DEME Communications
+32 3 250 59 22
cosemans.vicky@deme-group.com