Purazur, een filiaal van de DEME Group gespecialiseerd in waterzuivering, bouwt een nieuwe waterzuiveringsinstallatie voor afvalverwerkingsbedrijf Indaver in Antwerpen. Purazur staat in voor het ontwerp, de constructie en indienstname van de nieuwe installatie.

Download PDF

Purazur bouwt nieuwe waterzuiveringsinstallatie voor Indaver

6 oktober 2016
Baggerwerken, milieu, offshore & infra

Indaver verwerkt ondermeer gevaarlijk industrieel afval in drie draaitrommelovens. Om aan de strenge emissievoorwaarden te voldoen, worden ondermeer de gassen van het verbrandingsproces in een zogenaamde natte gaswassing behandeld zodat schadelijke stoffen worden opgevangen in het waswater. Dit waswater dient eveneens te voldoen aan strenge lozingsvoorwaarden. Hiervoor worden deze waswaters apart verwerkt in de nieuwe, waterzuiveringsinstallatie die door Purazur wordt ontworpen en gebouwd. De installatie vervangt de bestaande waterzuiveringsinstallatie van Indaver die het einde van zijn levensduur heeft bereikt.

Pieter Van der Mussele, Business Unit Manager Purazur: “Purazur bouwde al heel wat ervaring op in het ontwerpen, bouwen en exploiteren van waterzuiveringsinstallaties voor industrieel afvalwater in diverse sectoren. Indaver is een belangrijke nieuwe klant voor Purazur, waarbij we onze positie als aanbieder van totaaloplossingen op het vlak van waterzuivering bevestigen.”

Jan Timmermans, Projectleider Indaver: “De bestaande waterzuiveringsinstallatie dient vervangen te worden door een nieuwe, performantere installatie om een duurzame verwerking van gevaarlijk afval bij Indaver verder te kunnen zetten.”

De bouw van de installatie zal duren tot augustus 2017. Na een testperiode van 6 maanden zal Indaver de nieuwe installatie begin 2018 in gebruik nemen.

Voor bijkomende informatie:
Vicky Cosemans
DEME Communications
+32 3 250 59 22
cosemans.vicky@deme-group.com