SABCA, een toonaangevend bedrijf in de lucht- en ruimtevaartsector, en DEME Offshore, wereldleider voor oplossingen en diensten voor de offshore energiemarkt, stappen in een partnership voor de ontwikkeling en inzet van drones voor bewakings- en inspectiewerkzaamheden in de offshore windsector.

Download PDF

SABCA en DEME Offshore stappen in een partnership om drones in te zetten voor inspecties van offshore windturbines

1 maart 2019
Baggerwerken, milieu, offshore & infra

Gezien hun complementaire ervaring en knowhow zijn beide bedrijven ervan overtuigd dat deze innovatieve, geavanceerde technologieën een gamechanger kunnen zijn om de gezondheid en veiligheid van hun werknemers te verbeteren, de milieu-impact in de operations & maintenance-fase van een project te verlagen en de totale kosten van deze operaties te verminderen.

Ze verwachten bovendien dat drones in de toekomst aanzienlijk zullen bijdragen aan de verdere verlaging van de genivelleerde energiekosten.

"Het DEME/SABCA-partnership is een krachtige combinatie, die perfect aansluit bij onze permanente zoektocht naar sterke technologiepartners. DEME's kennis van mariene technologie en engineeringexpertise is een unieke aanvulling op de droneontwikkelingen van SABCA voor industriële toepassingen volgens de strengste veiligheids- en beveiligingsnormen in de luchtvaartsector. We zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking zal bijdragen tot de ontwikkeling van toonaangevende technologische producten en diensten voor de offshoresector", zegt Thibauld Jongen, CEO van de Groep SABCA.

"We werken nauw samen met onze klanten in de sector van de hernieuwbare energie om betrouwbare en kostenefficiënte maintenance & operations-oplossingen aan te bieden voor hun offshore activa. Dankzij het inzetten van drones kunnen we gedetailleerde en uiterst accurate inspectiegegevens leveren, de veiligheid verder verhogen en de downtime en kosten verminderen", zegt Luc Vandenbulcke, CEO van DEME. “Accuratere gegevens verkorten de responstijd en verhogen de beschikbaarheid en de elektriciteitsproductie. De offshore windturbines worden ook steeds groter en dus heeft de sector behoefte aan partners die deze trend kunnen volgen. We kijken ernaar uit om onze krachten te bundelen met SABCA en onze kennis en ervaring in de markt van de offshore hernieuwbare energie te bundelen.”

Over DEME

DEME, de Belgische bagger-, waterbouw- en milieugroep, is een internationale marktleider in complexe waterbouwwerken. 

Dankzij zijn organische groei is DEME, dat kan bogen op ruim 140 jaar ervaring en knowhow, nu ook actief in verscheidene aanverwante sectoren, zoals de financiering van waterbouw- en milieuprojecten, de uitvoering van complexe EPC-gerelateerde waterbouwprojecten waaronder civieltechnische werken, de ontwikkeling en bouw van projecten rond hernieuwbare energie, dienstverlening voor de olie-, gas- en energiesector, sanering en recyclage van vervuilde grond en slib, het oogsten van natuurlijke rijkdommen in de zee, enz.

Zijn geïntegreerde bedrijfsstructuur maakt van DEME een sterke aanbieder van totaaloplossingen voor zijn klanten. DEME beschikt over een ultramoderne, hightech en veelzijdige vloot.

De DEME Group telt 5.200 medewerkers over de hele wereld en boekte in 2017 een omzet van 2,37 miljard euro.  

Voor bijkomende informatie:  
Vicky Cosemans – Head of Communications DEME Group
cosemans.vicky@deme-group.com - +32 3 250 59 22 or +32 496 588 645
www.deme-group.com