GUANDONG | De Belgische bagger-, waterbouw- en milieugroep DEME en China COSCO Shipping -de grootste rederij ter wereld- gaan nauw samenwerken voor de ontwikkeling van offshore windenergie in China. De samenwerking ligt in lijn met de Chinese klimaatambities en de ontwikkeling van hernieuwbare energie die onlangs zijn opgenomen in het 13de vijfjarenplan (2016-2020) voor sociale en economische ontwikkeling. De Chinese overheid wil het geïnstalleerd vermogen van windturbines op zee tegen 2020 aanzienlijk verhogen.

Download PDF

Samenwerkingsovereenkomst tussen China COSCO Shipping en DEME voor ontwikkeling offshore windenergie in China

10 mei 2016
Baggerwerken, milieu, offshore & infra

DEME en China COSCO Shipping zijn beide marktleiders in hun sectoren en vinden elkaar in de joint venture COSCOCS-DEME die actief wil zijn in offshore windenergie in China. China COSCO Shipping wil als grootste rederij ter wereld dit nieuwe marktsegment betreden en heeft hierin DEME’s dochterbedrijf GeoSea gevonden als partner met een ruime ervaring in het ontwikkelen, bouwen en onderhouden van offshore windturbineparken.

Alain Bernard, bestuurder en CEO DEME,: “DEME is als pioniersbedrijf een wereldleider in offshore windenergie die totaaloplossingen aanbiedt via EPCIM-contracten (Engineering, Procurement, Construction, Installation & Maintenance). Dankzij de opbouwde know-how en ervaring met complexe maritieme bouwwerken kan DEME de offshore wind ambities van China COSCO Shipping ondersteunen en helpen realiseren. De samenwerking past ook in de partnering filosofie van de groep waarbij DEME de internationale activiteiten uitbreidt via een duurzame samenwerking met sterke lokale partners. Dergelijke combinaties zijn al meermaals succesvol gebleken in DEME’s bagger- en milieudivisies. De joint-venture met China COSCO Shipping is een win-win voor beide partijen en zal bijdragen tot het realiseren van de ambitieuze Chinese klimaatdoelstellingen.

 

Info:
Marleen Vanhecke
Communications DEME Group
M + 32 486 49 01 09
vanhecke.marleen@deme-group.com

Luc Vandenbulcke
Managing Director GeoSea
M + +32 3 250 57 39
Vandenbulcke.luc@deme-group.com