Zwijndrecht, 19 mei 2015 – Midden oktober 2014 kondigde GeoSea, de offshore funderingsspecialist van DEME, de nakende verwerving aan van een aantal offshore-activa van HOCHTIEF, één van Duitslands grootste internationale bouwondernemingen. De ‘financial close’ van deze transactie heeft nu plaatsgevonden. 

Download PDF

Transactie offshore-activa GeoSea/DEME- HOCHTIEF afgerond

19 mei 2015
Baggerwerken, milieu, offshore & infra

HOCHTIEF verkoopt alle offshore-activa aan waterbouwer en langetermijnpartner GeoSea. GeoSea krijgt de hefvaartuigen ‘Innovation’ en ‘Thor’ en de pontons ‘Wismar’, ‘Bremen’ en ‘Stralsund’ volledig in handen. Het hefvaartuig ‘Vidar’ zal overgedragen worden bij beëindiging van een huidig HOCHTIEF-project. GeoSea neemt ook bepaalde verplichtingen over met betrekking tot personeel.

Luc Vandenbulcke, Managing Director van GeoSea: “Deze transactie is significant voor de verdere ontwikkeling van GeoSea's activiteiten in de Europese energiemarkt. Alle activa die nu overgenomen zijn, worden momenteel ingezet op GeoSea-projecten om het orderboek uit te voeren en tegemoet te komen aan de stijgende vraag."