Dredging International, een dochteronderneming van de DEME Group, en Van Oord hebben een belangrijk contract binnengehaald voor de modernisering van de Świnoujście - Szczecinvaargeul in Polen. Het contract heeft betrekking op het  uitdiepen en verbreden van de vaargeul over een traject van ongeveer 62 km.

Download PDF

Uitdiepen en verbreden van de Świnoujście – Szczecin-vaargeul in Polen toegekend aan consortium van Dredging International en Van Oord

1 oktober 2018
Baggerwerken, milieu, offshore & infra

De investering van het Maritime Office in Szczecin zal de toegang tot de zeehaven van Szczecin verbeteren en de capaciteit van de havens verhogen om het groeiende cargo volume te behandelen.

Het project is een design- en buildcontract voor het uitdiepen en verbreden van de vaargeul over een traject van ongeveer 62 km van -10,5 tot -12,5 m. Het gebaggerde materiaal wordt gebruikt voor de aanleg van twee kunstmatige eilanden in de lagune van Szczecin. De werken omvatten tevens het versterken van de hellingen en kaaimuren langs het kanaal en het verplaatsen van kabels en navigatiehulpmiddelen. Bescherming van het milieu en de samenwerking met alle stakeholders zijn belangrijke elementen bij de uitvoering van het project. Voor dit project zullen verschillende soorten baggermaterieel worden ingezet.

De werken gaan eind 2018 van start en zullen naar verwachting 42 maanden in beslag nemen. Het contract heeft een waarde van ongeveer 313 miljoen euro en wordt medegefinancierd door de Europese Unie.

"Dankzij de combinatie van ultramodern baggermaterieel, de ruime internationale ervaring van het consortium in design- en buildcontracten en vooral ons geïntegreerd team van experten konden
DEME en Van Oord de meest kostenefficiënte oplossing bieden", verklaart Eric Tancré, Area Director Europe bij DEME.

Govert van Oord, Area Director Europe bij Van Oord: "Het is een uitdagend project en een kans om te tonen dat Van Oord en DEME de klant geïntegreerde baggeroplossingen kunnen bieden. Ons  projectteam kijkt ernaar uit om nauw samen te werken met onze klant en alle stakeholders, om zo te kunnen bijdragen aan de verdere modernisering van de maritieme infrastructuur in Polen en tegelijk de toestand van het milieu tijdens de uitvoering te verbeteren."

 

Over DEME

DEME, de Belgische bagger-, waterbouw- en milieugroep, is een internationale marktleider in complexe waterbouwwerken.

Dankzij zijn organische groei is DEME, dat kan bogen op ruim 140 jaar ervaring en knowhow, nu ook actief in verscheidene aanverwante sectoren, zoals de financiering van waterbouw- en milieuprojecten, de uitvoering van complexe EPC-gerelateerde waterbouwprojecten waaronder civieltechnische werken, de ontwikkeling en bouw van projecten rond hernieuwbare energie, dienstverlening voor de olie-, gas- en energiesector, sanering en recyclage van vervuilde grond en slib, het oogsten van natuurlijke rijkdommen in de zee, enz.

Zijn geïntegreerde bedrijfsstructuur maakt van DEME een sterke aanbieder van totaaloplossingen voor zijn klanten. DEME beschikt over een ultramoderne, hightech en veelzijdige vloot.

De DEME Group telt 5.100 werknemers over de hele wereld en boekte in 2017 een omzet van 2,37 miljard euro. www.deme-group.com

 

Voor bijkomende informatie:

Vicky Cosemans 
Head of Communications DEME Group
T: +32 3 250 59 22
M: +32 496 588 645
E: cosemans.vicky@deme-group.com